Pri izboru stolarije posebnu pažnju treba posvetiti izboru stakala, kao elementa pozicije koji је najveći ро površini. KG PROMET u svom proizvodnom programu nudi veliki izbor stakala sa koeficijentima toplotne provodnosti od 0,7 W/Km2 do 1,1 W/Km2 u zavisnosti od izbora i broja stakla. Što је koeficijent termoprovodvosti niži, to је termoizolaciona osobina stakla veća. Ranije su prozori bili opremljeni termo float staklom sa koeficijentom 2,5 W/Кm2, danas ponude standardno radimo sa niskoemisionim staklom ili staklom ClimaGuard Solar (ČETIRI GODIšNJA DOBA). Naravno, najveću uštedu energije bi ste ostvarili izborom troslojnog stakla.

Stolarija može biti opremljena sigurnosnim, ornament ili staklima u boji širokog izbora, kao i staklima različitih debljina.

Flot staklo


IZO providno staklo bez optičkih prelamanja. Poseduje iste termo, solarne i zvučne karakteristike koje imaju i sva druga float stakla.
Krasi ih dobra zvučna izolacija od 35db, sto je sasvim dovoljno da uživate u tišini svoga doma. Sa koeficijentom propustljivosti 2,5 W/m2K u kombinaciji sa energetski efikasnom pvc ili alu stolarijom štedi i do polovine računa za grejanje. Propušta 83% dnevnog svetla u prostoriju u kojoj se nalazi. Solarni faktor 20% sto ga svrstava u dobre provodnike sunčeve energije, što znači da u toku letnjih vrućina minimalno smanjuje račune za klimatizaciju.

Niskoemisiono staklo (E-LOW)


Savremeno termoizolacijono staklo koje garantuje koeficijent toplotne propustljivostit 1.1 W/m2K (zadovoljava sve standarde propisane novim zakonom o energetskoj efikasnosti) što Vam omogućava da smanjite račune za grejanje i do 3 puta.
Takođe ima dobar solarni faktor (g = 66 %), to je ostvareno sa ultra-tankim ali visoko efektivnim bogatim metalnim funkcionalnim slojem koji je postavljen u izolacionom staklu na površinu unutarnjeg međuprostora vazduha. Tim načinom se svetlost i solarno zračenje može duboko uvući u sobu bez nekih poteškoća, gde je toplotna energija zadržana unutar objekta. Postiže zvučnu izolaciju do 36db.
Bogato ustakljene sobe ili zimske bašte u kombinaciji sa kvalitetnom pvc ili alu stolarijom mogu postati oaze mira i solarni kolektori u hladnoj sezoni.

ClimaGuard® Solar staklo (ČETRI GODIŠNJA DOBA)Staklo čija je glavna svrha izuzetna toplotna izolacija, u poređenju sa tradicionalnim izolacionim staklom, omogućava uštedu više od 2/3 troškova grejanja u hladnim danima. U prosečnom domaćinstvu to može biti i do nekoliko stotina evra godišnje. To staklo ne samo da vodi računa o vašem budžetu, nego i o Vašoj okolini. Koeficijent toplotne popustljivosti 1,0 W/m2K. U vrućim letnjim danima površina prozora je izložena je sunčevoj energiji sa više od 400 W/m2. Tradicionalno izolaciono staklo propušta oko 80% te energije u prostoriju, što je često neizdrživo. ClimaGuard (4 godišnja doba) staklo znatno smanjuje prenos sunčeve toplote jer propušta samo 43% (solarni factor 58%) celokupne sunčeve toplote što omogućava neverovatno uštedu prilikom korišćenja klima uređaja. Istraživanja su pokazala da u najvrućim letnjim danima ClimaGuard stakla spuštaju temperature za neverovatnih 13 C. Postižu zvučnu izolaciju do 39db.
Ove tehničke karakteristike omogućavaju, nebitno da li su velike vrućine ili velike hladnoće, da više nego prepolovite energiju potrebnu za održavanje komfora vašeg doma tokom sva četiri godišnja doba.

Clima Guard/float/E-LOW staklo (Troslojni staklo paket)


Ova kombinacija stakala je za prave poznavaoce i ljubitelje energetske efikasnosti. Najbolja kombinacija stakala koja trenutno postoji na tržištu alu i pvc stolarije.
Ova kombinacija stakala smanjuje buku i do 45db. Solarni koeficijent 61% sto znači da samo 39% sunčeve toplote ulazi u naše domove, a samim tim računi za klimatizaciju se smanjuju srazmerno sa tom činjenicom. Propustljivost dnevne svetlosti je 60%. Koeficijent toplotne propustljivosti je 0,7 W/m2K, zbog čega računi za grejanje se smanjuju i do 5 puta.
Troslojni staklo paket je najbrže isplativa investicija iz domena energetske efikasnosti.