Udoban život, bez stresa i problema, podrazumeva i rešeno pitanje stolarije u vašem domu.


PVC stolarija nameće se kao idealan izbor jer ćete uz pomoć nje stvoriti prijatan i komforan životni prostor, dobićete na estetici i uštedećete na računima za grejanje.

A, kad tome pridodate lako održavanje i dug vek trajanja, izbor je očigledan, zar ne?

Pvc profili imaju veći potencijal uštede energije nego bilo koji drugi materijal za izradu prozora PVC materijali pružaju velike mogućnosti za izradu najrazličitijih profila, trajni su i postojani na atmosferske uticaje. Za izradu PVC stolarije upotrebljavaju se UV stabilizovani PVC profili sa sistemom vazdušnih komora koji se odlikuju trajnošću, gotovo neograničenom postojanošću boje i vrhunskim svojstvima u zaptivanju i izolaciji bez obzira na klimatske uslove. Čvrstinu prozoru daju pocinkovani čelični profili koji se ne deformišu geometrijski i ne rđaju. Način održavanja je veoma jednostavan, ovi prozori ne zahtevaju nikakvu dodatnu zaštitu niti njenu obnovu.U proizvodnji PVC stolarije koristimo nemačke profile „INOUTIC" sa pet komora „ARCADE“ i šest komora „PRESTIGE“ i grčke profile "ETEM sa pet komora „Q72“.


„ARCADE“ petokomorni profil je ugradne širine 7 visine štoka73mm i visine krila prozora 81 mm. Čelično ojačanje štoka i krila je 1.5 mm.
Mogućnost prihvatanja ispune je od 24mm do 40mm.
Koeficijent prolaska toplote je Uf=1.3 W/m2K


"PRESTIGE" šestokomorni profil je ugradne širine 76 mm i visine štoka 85mm, visine krila prozora 84 mm i 3 dihtung gume. Čelično ijačanje štoka i krila je 1.5mm.
Mogućnost prihvatanja ispune je od 24mm do 42mm. Palete od 40 različitih boja odgovaraće svačijem ukusu.
Koeficijent prolaska toplote je Uf=1.1. W/m2K

"EFORTE" šestokomorni profil je ugradne širine 84mm, 3 dihtung gume.
Čelično ojačanje štoka i krila je 2mm. Mogućnost prihvatanja ispune je od 24mm do 56mm. U kombinaciji sa troslojnim staklom obezbeđuje toplotnu provodljivost od najmanje 0.85 W/m2K i u svojoj je osnovnoj varijanti sa troslojnim staklom standardan za pasivne kuće.
Koeficijent prolaska toplote je Uf=0.95 W/m2K

ETEM "Q72" petokomorni profil je ugradne širine 72mm visine štoka 65mm i visine krila prozora 77mm. Čelično ojačanje štoka i krila je 1.5mm. Mogućnost prihvatanja ispune je od 24mm do 34mm. Profili mogu biti i u dekoru drveta čime će dizajn samog prozora biti na zavidnom nivou.

Koeficijent prolaska toplote je Uf=1.3 W/m2K.

Za okivanje stolarije koristimo okove nemačke proizvodnje "ROTO NT" i slovenačke proizvodnje "ARX"
Stakla koja se standardno koriste su termopaketi niskoemisionih stakala dvoslojna 4 float+ 16 + 4 + 4CGP punjena argonom Ug=1.1 W/m2K i troslojna 4CGS + 12 +4 float + 14 + 4CGP punjena argonom Uf= 0.7 W/m2K.
Postoji mogućnost ugradnje i ostalih vrsta stakala.